Freelance verslaggever

Omschrijving

Er is er maar één die gewapend met microfoon en mobieltje zich zo soepel en nieuwsgierig door het Brabantse landschap beweegt en dat ben jij. En dus willen wij jou!

 

Welkom in het mooie Brabant
Omroep Brabant betekent Brabanders verbinden, contact maken en op zoek gaan naar het Brabantse verhaal. Het verhaal van de Brabanders dat je vertelt aan de Brabanders. Bij Omroep Brabant zijn we trots op onze provincie. We zijn vergroeid met Brabant. Zoals ook het worstenbroodje of carnaval dat is. Dat ‘gevoel van hier’ is wat wij de Brabander mee willen geven. Met resultaat. Vandaag de dag behoren we namelijk tot de grootste, regionale omroepen van Nederland. Alles wat er in Brabant gebeurt hoor, lees en zie je bij ons het eerst. Via onze website en apps, maar ook nog steeds via radio en televisie. Met jaarlijks ruim 250 miljoen online bezoeken behoren we tot de landelijke top 10 van online nieuwsmedia. Dat houden we graag zo. En daar hebben we mensen voor nodig. Mensen zoals jij! 


Aangenaam kennis te maken!
Wij zijn er voor Brabanders. En jij bent er ook voor Brabanders. Iedere dag breng jij nieuws en onze platforms bij elkaar. Je hebt een neus voor groot nieuws, maar ook voor klein leed en geluk. Daarnaast weet je wat er in de Brabantse samenleving leeft. Ben je in staat dit te vertalen in items voor online, radio en televisie? Dan zoeken wij jou!


Wat ga jij voor de Brabanders betekenen?
Als multimediaal verslaggever ben je helemaal in je element als je op pad gaat. Camjo, mojo, in tekst en beeld, op tv, maar ook op Facebook, doe jij verslag van alles wat er in Brabant speelt. Je snapt als geen ander het DNA van de Brabander en welke tone of voice past bij ons publiek. Door jouw ervaring en inlevingsvermogen vertaal je gemakkelijk de juiste nieuwsonderwerpen naar de juiste invalshoeken. En zo zorg je ervoor dat Brabanders via al onze platforms volledig op de hoogte zijn van wat er speelt in de provincie. 

Vereisten

Wat moet je kunnen?

Als freelance verslaggever voel jij je thuis bij Omroep Brabant omdat..
.. je journalistiek onderlegd bent.
.. je helemaal in je element bent met camera, laptop en mobiel, je doet gemakkelijk verslag, legt makkelijk contact en bent constant bezig met het verhaal achter de mens of het nieuws.
.. je een aanjager bent en suggesties doet voor verbeteringen en aanpassingen.
.. je beschikbaar bent voor dag en avonddiensten, maar ook weekenddiensten.
.. je een afgeronde opleiding HBO-journalistiek en minimaal een jaar ervaring als verslaggever bij een mediabedrijf hebt.


Extra fijn wanneer je..
.. je kunt identificeren met de persoonlijke, informele sfeer van Omroep Brabant.
.. flexibel bent.
.. creatief bent, maar ook punctueel.
.. een sterke teamplayer bent.
 
Wat heeft Omroep Brabant voor jou in petto?

Uiteraard mag jij ook iets van ons verwachten. Kom je werken bij Omroep Brabant dan krijg je er een tweede familie bij, waarbij iedereen je stimuleert om je talenten maximaal te benutten.


Hoe nu verder?
Schrijven maar! We zijn namelijk ontzettend benieuwd naar je cv en motivatievideo. Reageer hier via de sollicitatiebutton. Heb je nog vragen? Stel gerust je vragen aan Hessel Rippe, hoofd verslaggeving (040-2949494).


Alvast kennis maken met je nieuwe collega's? Check de afdelingsvideo's en testimonials op werkenbijomroepbrabant.nl. Houdoe, bedankt en tot snel dan maar?